REALESTATETV.GR
Image default
REAL NEWSΑΚΙΝΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάνω από το 50% της Χαλκιδικής σε πολίτες άλλων χωρών

Οι Βούλγαροι είναι αυτοί που δαπανούν τα υψηλότερα ποσά και ακολουθούν οι Σέρβοι.

Πάνω από το 50% των ακινήτων που πωλούνται στο νομό Χαλκιδικής ανήκουν πλέον σε αλλοδαπούς πολίτες, όπως αναφέρει ο συνιδιοκτήτης της Halkidiki Properties, Γιώργος Τσιγαράς, παρουσιάζοντας σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, την εταιρεία «Rewise», της οποίας είναι διευθύνων σύμβουλος και λειτουργεί το πρώτο πλήρως ψηφιακό δίκτυο μεσιτών στην Ελλάδα.

Πρώτοι στις αγορές ακινήτων στη Χαλκιδική είναι οι Βούλγαροι και ακολουθούν οι Σέρβοι, Ρουμάνοι, Έλληνες και Ισραηλινοί, ενώ οι Γερμανοί ενδιαφερόμενοι είναι κατά κύριο λόγο συνταξιούχοι που ενδιαφέρονται για αγορά μικρής εξοχικής κατοικίας, χαμηλού προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γ. Τσιγαράς από τους ξένους αγοραστές ακινήτων στην Χαλκιδική, οι Βούλγαροι είναι αυτοί που δαπανούν τα υψηλότερα ποσά, ενώ στον αντίποδα οι Ισραηλινοί έρχονται ως επενδυτές φθηνών ακινήτων, με στόχο να τα αναβαθμίσουν και να τα μεταπουλήσουν σε υψηλότερη τιμή. Την ίδια στιγμή κοιτούν και ξενοδοχειακές μονάδες προς πώληση, αρκεί να πρόκειται για ευκαιρία.

«Οι Ισραηλινοί επενδυτές έχουν μία βασική ιδιαιτερότητα έναντι άλλων επενδυτών στην περιοχή της Χαλκιδικής, αφού αναζητούν ακίνητα σε χαμηλές τιμές, την ώρα που η ελληνική αγορά καταγράφει συνεχώς αύξηση τιμών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών στην περιοχή της Χαλκιδικής, εστιάζεται κατά κύριο λόγο σε οικιστικά projects και υφιστάμενες ξενοδοχειακές υποδομές, ενώ το 10% με 15% των ζητήσεων αφορά σε αγορά οικοπέδου.

Σχετικά με το ενδιαφέρον των Σέρβων, ο Γ. Τσιγαράς τόνισε ότι επιδιώκουν να αγοράζουν κατά κύριο λόγο μικρές κατοικίες με τα ποσά που διαθέτουν να κυμαίνονται από 60.000 έως 70.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα κινούνται και οι αγοραστές από τη Βόρεια Μακεδονία.

Βούλγαροι και Ρουμάνοι επενδυτές, όπως τόνισε, ποσοστό 60% με 70% αυτών αναζητά κατοικίες μέχρι 150.000 ευρώ, το 12% με 15% αναζητά κατοικίες του ενός εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό προτίθεται να δαπανήσει μέχρι και 500.000 ευρώ. «Πάντως δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που οι ζητήσεις τους δεν έχουν χρηματική “οροφή”», τόνισε ο Γ. Τσιγαράς.

ΠΗΓΗ https://emea.gr/

Related posts

Σαρώνει η Κρήτη το 2024 στα Airbnb

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ανακαινίζω – Νοικιάζω: Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις έως 10.000 ευρώ – Ποιοι τις δικαιούνται

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Σε real estate και τουρισμό οι επενδύσεις που γίνονται στην Ελλάδα

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Leave a Comment