REALESTATETV.GR
Image default
REAL NEWSΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε real estate και τουρισμό οι επενδύσεις που γίνονται στην Ελλάδα

Στο κομμάτι του real estate πολλοί είναι οι ξένοι επενδυτές που συνεχίζουν να ζητούν προς αγορά ακίνητα νεόδμητα ή μη προκειμένου να τοποθετηθούν στην συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά.

Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος, αφού υπάρχει και η Golden Visa που προσελκύει έναν μεγάλο αριθμό επενδυτών από διάφορά μέρη του πλανήτη.

Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες εκτιμήσεις οι οικιστικές επενδύσεις στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί το τελευταίο 12μηνο κατά 45% και αυτό θεωρείται ως μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, αφού η αγορά το θεωρεί βιώσιμο γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση που προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους όπως ο τουρισμός και τα logistics.

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν αναλάβει το μεγάλο μέρος χρηματοδότησης των επιχειρήσεων του τουρισμού, έχοντας χαρτοφυλάκιο της τάξης των 10 δισ. ευρώ που προσεγγίζει το 14% των συνολικών χορηγήσεών τους.

Έχουν, δε, στηρίξει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του κλάδου, ακόμη και σε περιόδους πλήρους έλλειψης εναλλακτικών λύσεων», σημείωσε ο Θ. Τζούρος, επισημαίνοντας ότι «σήμερα όλο και περισσότερα από τα μεγάλα ξενοδοχειακά έργα χρηματοδοτούνται με δομές project finance, απαιτώντας σημαντική τεχνογνωσία και προετοιμασία αναλυτικών business plans από την πλευρά των πελατών.

Related posts

Μεγάλη επένδυση των Ισραηλινών της Fattal στο Ναύπλιο

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Τα «αχυρόσπιτα»: Η μόνωση, που ανησυχεί καταναλωτές και ασφαλιστές

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ ΑΡΧΑΙΑ ΑΣΙΝΗ ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΒΙΝΤΕΟ DRONE

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Leave a Comment