REALESTATETV.GR
Image default
REAL NEWSΕΛΛΑΔΑ

1 στους 4 Έλληνες σχεδιάζει να αλλάξει σπίτι για οικονομικούς λόγους

Τα στοιχεία από την έρευνα της RE/MAX Europe που πραγματοποιήθηκε σε 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνουν ότι ένας στους τρεις Έλληνες προτίθεται να μετακομίσει στα επόμενα δύο χρόνια, με το 25% να δηλώνει ότι θα το κάνει για οικονομικούς λόγους. Το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει θετικό σε συγκατοίκηση με το βασικότερο δέλεαρ να είναι η εξοικονόμηση χρημάτων.

Συγκεκριμένα, έρευνα καταγράφει ότι παρά το γεγονός πως το 84% των Ελλήνων είναι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, όσοι προτίθενται να μετακομίσουν απαντούν πως θα επιλέξουν το ενοίκιο για το επόμενο ακίνητό τους. Ένα ποσοστό πάνω από 31% ψάχνει μακροχρόνιες μισθώσεις, με το 11% να σκέφτεται μικρότερα συμβόλαια και το 33,9% προσανατολίζεται σε αγορά.

Τα στοιχεία της RE/MAX καταγράφουν ότι 1 στους 4 που ψάχνουν για αγορά ακινήτων στρέφεται σε αστικές περιοχές και προάστια, ενώ το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απαντούν ότι θέλουν να αγοράσουν σπίτι για να το παραχωρήσουν σε φίλους ή συγγενείς. Το 50% το επιλέγει για ιδιοκατοίκηση.

Το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει θετικό σε συγκατοίκηση με το βασικότερο δέλεαρ να είναι η εξοικονόμηση χρημάτων και η πιο οικονομική πρόσβαση σε ανέσεις (26,7%), ενώ το 22,7% απαντά ότι σκέφτεται τη συγκατοίκηση για λόγους μοναξιάς.

https://emea.gr/

Related posts

Μεγάλη επένδυση των Ισραηλινών της Fattal στο Ναύπλιο

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

 Πώς κινούνται οι τιμές πώλησης ακινήτων στα νησιά του Αργοσαρωνικού

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ ΑΡΧΑΙΑ ΑΣΙΝΗ ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΒΙΝΤΕΟ DRONE

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Leave a Comment